Gästhause Brigitte...

Sitter och tappar upp ett varmt bad åt Jocke på mitt rum. Efter kvällens gig har han verkligen gjort sig förtjänt av ett sådant. 3000 i publiken och ett av kvällens bästa gensvar från publiken gjorde verkligen Intohimo rättvisa idag. Gläds verkligen med grabbarna när det går såhär för dem. Lägg därtill riktigt bra catering och en extra slant i gage och allt var på topp.

Bild från bowlingen i Berlin.
Foto: Momo Vu.

Fortfarande Berlin.

Det har varit en bra dag idag. Började med frukost (klockan 15) med pizza. Gick förbi ett Dunkin' Donuts där det blev en Bostom Creme-munk! Styrde upp bowling med Momo och det var väldigt kul. Hamnade 3-4 båda gångerna men är hyfsat nöjd iaf! Efter att vi bowlat så klämde Momo ur sig att jag påminde henne om Kevin James i King of Queens. Mitt sätt och hur jag är påminde henne tydligen. Tog det som en mycket bra grej och lever lite på det nu när vi chillar hemma hos henne i Berlin.
Imorgon så bär det av mot Giessen, Tyskland. Upp tidigt för att beta av dom 50 milen som ligger emellan oss. Inte så kul att gå upp i ottan men det ska nog gå bra.


Lika som bär?

Berlin, Äran och Hjältarnas Land.

Lämnade Polen imorse. Lyckades köra förbi en supermarket och ÄNTLIGEN inhandla Tymbarks Eple/Mint-dryck! Var många år sen på turné med Ad Arma som jag först upptäckte detta gula guld! Hittade även kebab-chips. Mumma för munnen!

Väl framme i Berlin sen väntade Magnet Club. Tydligen har stället bytt lokaler så när vi kom fram till adressen så kände igen av oss igen sig trots att vi varit på "gamla" Magnet flera gånger. Men men... Giget gick bra iaf. Nu ligger vi hemma hos en god vän till bandet och tar det lugnt. Eller ja... Klockan 04.17 försöker faktiskt dom flesta sova. Det är bara alla laptopvälsignade 1337-hjältarna som fortfarande är vakna.

Ska nog slumra en stund nu...

Imorgon har vi ledigt. Blir till att chilla runt i Berlin hela dagen!


Poznan, Polen

Ligger hemma hos en kompis i Poznan, Polen. Giget ikväll var rätt bra. Någon sorts svensk invasion med tre svenska band på samma spelning. Saving Joshua och InSekt gjorde oss äran att närvara också. Inga band jag har särskilt mycket till övers för men alltid kul att se bekanta ansikten. Nya SJ-låten låter riktigt intressant också. Räknar med att den kommer på nästa platta lagom tills jag ska fylla 30.

Det är ett litet dilemma att komma till ett land som Polen. På ett sätt gillar jag det och på ett sätt inte. Man känner sig inte riktigt trygg, man förstår inte personerna osv. Å andra sidan så är dom som faktiskt kan kommunicera väldigt trevliga och det är väldigt fina miljöer runt om i städerna (om man gillar lite nedgångna hus vill säga).

Nu ska jag och Möller skeda till sömns. Vaknar upp imorgon och då bär det av till Berlin där vi ska spendera två dagar. Det ser jag fram emot!

Dessau, Germany

Ligger på hotellet i Dessau, Tyskland. Giget ikväll var lite av en besvikelse. Vi hade hoppats på lite mer folk då dom två första gigen var riktigt bra. Olbernhau igår var sold out! Man får väl säga att det var en ok spelning med tanke på omständigheterna. Giget blev bokat ganska sent och man kan anta att promotionen fick stå åt sidan lite.
Polen imorgon. Har varit lite nojig över mitt passproblem tidigare men enligt uppgift ska det fungera med körkortet. Hoppas på detta nu så allt går bra vid gränsen imorgon. Ska försöka hinna med att klippa ett besök på koncentrationslägret Posen samt något slott också. Alltid kul att vara på resande fot!
Trivs fortfarande riktigt bra med gänget, blir lite glad i själen när man kommer på någon av dessa fina killar med att nynna på någon skön Eddie-dänga. Dom lär sig dom små liven. Livets killar hur som, bara glada stunder i bussen. Hjälper rätt bra att jag är den enda som kommit ihåg att ta med sig skivor också = full kontroll över vad som spelas i bussen! Hittils har det varit mestadels gamla hits och trallpunk.
Ne fö schöen, nu måste jag sova.

Tysk korvsallad

Olbernau, Germany

Efter många om och men har vi kommit fram till Olbernau i östra Tyskland. 12 timmar på Autobahn. Borde tagit oss typ 8-10 timmar men långa köer och polis försenade oss en aning. Trivs sjukt bra i bussen. Ett riktigt gjutet gäng faktiskt. Det har varit sköna samtal, allsång till Eddie och music quiz i bussen idag.
Ska äntligen få sova ut lite nu iaf. Lägger upp lite trevliga bilder från dagen så länge iaf.

Gruppboendet Blåmusslan


Intohimo "Show Them Your Teeth Tour 2010"

Någonstans i Danmark...

Dag 1 avklarad på turnén nu. Århus, Danmark blev riktigt bra. Peppade kids och grabbarna gjorde en fin spelning. Kan bli mycket bättre men ett sjukt skönt gig att börja med.
Första gången jag åker med dessa gossar och det kan nog vara nyttigt för båda parter att umgås mer. Jag själv har fått ansvaret för matbönen (enda området som är viktigt för mig) och grabbarna har hunnit med att lära sig en och annan Eddie Meduza-låt.
Lediga imorgon. Beger oss ner mot Tyskland och Olbernhau där vi spelar på lördag. Glömde mitt pass hemma så är lite nojig att jag inte ska få resa in i Polen med mitt körkort. Håller tummarna för att det ska funka iaf. Nu blir det några timmars sömn.

På båten mot Danmark...

Gick upp 04.00 idag efter att ha lagt sig 01.10 typ. Hyfsat slitna plockade jag och Jocke upp grabbarna en och en. Har hunnit avnjuta turnéns första McD-frukost innan vi hoppade ombord på färjan som ska ta oss till Danmark.
Århus står för turnéns största stopp. Känns sjukt kul att vara på roaden igen. En natts normal sömn kommer dock göra susen...


Sista måltiden...

dsc00765 (MMS)

Sista måltiden...


And so it begins...

Drar iväg till Jönköping imorgon och möter upp med Intohimo. Tror att det kommer bli en djävul till turné. Ska bli kul med vanturné i Europa igen. Det var ett tag sen. Några riktigt roliga spelningar och days off att se fram emot. Hänga i Berlin och Amsterdam. Förhoppningsvis ett besök på Tropical Island utanför Berlin (badresort).

Sen är det dags för ett nytt COD när jag kommer hem... DET är nåt att se fram emot. ;)

Dags att repa igen...

dsc00759 (MMS)

Dags att repa igen...


Ute på promenad vid Rävviken...

dsc00754 (MMS)

Ute på promenad vid Rävviken...


Hockeypepp!

dsc00750 (MMS)

Hockeypepp!


Världens bästa mamma...

Jag är så jävla stolt över min mor. Nu kan jag inte riktigt hennes exakta titel men hon jobbar inom äldrevården iaf. På senare tid har det skrivits spaltvis om deras aktiviteter på ålderdomshemmet i Dalarnas Tidningar. Dom fixar fäbodsdagar, tar med dom ut på fiske och nu får även byns äldre uppleva älgjakten igen. Något som verkligen verkar vara sjukt uppskattat bland gamlingarna!


Du är grym mamma!

http://www.dt.se/multimedia/archive/00176/skytte_och__lgjakt__176132d.jpg
http://www.dt.se/nyheter/malung/article774537.ece

n000000bzzz...

Blir lite glad i mitt nördhjärta när såna här saker kommer ut... I väntan på Black Ops (what is that?) får man helt enkelt hitta små ljuspunkter i tvspelsvärlden.


Innanhockeypizza...

dsc00747 (MMS)

Innanhockeypizza...


Power from the north...



Global Füssball OK!

Sverige mot Holland idag. Riktigt intressant match. Tror tyvärr att det kommer att bli tufft för Hamréns krigare ikväll. Mellberg och Bajrami borta. Granqvist och Larsson ersätter. Tycker att det är mer synd att Bajrami är borta för det innebär att Elmander spelar. Har inte gillat honom sen han gjorde succé i Djurgården för ett par år sen. Föredrar Larsson på den positionen. Många svenskar har dock erfarenhet av holländsk fotboll och förhoppningsvis kan det ge oss en fördel. Jag TROR nog 1-2 till Holland men HOPPAS 2-1 till Sverige. Zlatan och Wernbloom gör varsitt. Kuyt petar in en retur för holländarna.


Det var bättre förr...

Har haft den här diskussionen med kompisar flera gånger dom senaste åren. Skillnaden på att köpa skivor nu och hur man köpte skivor förr. Jag utgår från mig själv nu. I dagens läge så handlar det mycket mer om masskonsumtion. Det kan hända att jag köper tio plattor på en gång varav vissa jag kanske aldrig lyssnar på. Har flera skivor i min hylla som inte ens är öppnade. Vissa för att jag kanske har dom på mp3 redan och vissa för att jag helt enkelt inte brytt mig tillräckligt. Lägg därtill alla LP-skivor jag köpt dom senaste åren utan att ha en fungerande vinylspelare.
Jag önskar att det vore mer som det var förr, då sparade man ihop sina slantar till någon speciell platta och när man väl lagt vantarna på den satt man framför stereon och lusläste texterna medans man lyssnade på hela skivan på repeat. Det är ju även dom skivorna man fortfarande kan utan och innan. Tillgängligheten har gjort musiken mer ytlig. Jag och en kompis diskuterade en order han gjort på skivor nyligen. Han plockade på sig ett gäng plattor och när plånboken sa stopp så checkade han ut från webshopen. När jag var liten så hade jag kanske 500 kr att köpa skivor för och en lista på 30-40 plattor jag ville ha. Då satt man noggrant och valde ut vilka man skulle köpa av dessa. Den här proceduren tog vanligtvis upp emot en vecka. Nackdelen då mot idag var ju även att man inte kunde lyssna på skivorna särskilt enkelt då heller. Det fanns inget Myspace där man kunde lyssna låtar, kolla videos, läsa kommentarer etc. Då förlitade jag mig mest på vad den som jobbade på Burning Hearts eller Birdnests mailorder hade att rekommendera samt vad man hört på diverse compilations.


Friendship, loyalty, commitment...

Har varit ute och åkt lite igen dom senaste dagarna. Norrköping och Linköping stod på schemat. Jag försöker verkligen att vårda dom vänskapsrelationer jag finner värda att vårda. Antar att jag inte lyckas i alla fall men jag hoppas att dom flesta där ute vet vad dom betyder. Träffade några av dom absolut bästa i helgen. RIKTIGA vänner. Såna jag vet var jag har. Såna jag vill umgås mer med. Såna jag önskade bodde i Örebro (ja, det är världens bästa stad).

Photobucket

Haha JA, det kretsar ofta kring mat när jag och mina vänner hänger!

12 000 steg runt Göteborg...

Hemma "på riktigt" i Örebro igen. Landade förvisso redan i eftermiddags men hann bara hem för att sova nån timme och sen iväg på Örebro - Västerås. Tyvärr tog segertåget slut idag. Gurkorna vann med 0-2. Hade kunnat ta en förlust om det i alla fall hade varit så att vi förlorat med flaggan i topp. Idag var det dock ingenting som fungerade med undantag för Zajkowski i mål. Några få spelare som verkligen gav järnet men alldeles för många ofokuserade huvuden (inte minst #24). Hoppas dom rycker upp sig till Sundsvall borta på lördag och framför allt mot Malmö hemma nästa onsdag.

Så var har jag varit dom senaste dagarna? Har mestadels suttit i en minibuss mellan Göteborg och Stockholm. Körde ner lite besökare till "Hell On Earth Tour" i Göteborg i tisdags. Behållningen var nog mest hänget med Jaken i bussen. Spelades en hel del riktigt bra trallpunk och lite skön hårdrock i framsätet. En trevlig promenad och några kära återseenden på spelningen ge resan betyget väl godkänt. Terror levererade verkligen också. Det finns några få band som man egentligen aldrig är peppad på att se men som så fort dom står på scenen så är man alltid blown away. Terror och Sick Of It All är dom två banden som först ploppar upp i mitt huvud bland den kategorin band. Det finns mycket bra folk i Göteborg. Ska verkligen försöka se till att ta mig ner dit snart igen för lite kvalitetshäng och förhoppningsvis sconesfrukost!


Ett urval av dom guldkorn som spelades på vägen hem från Göteborg...







Get up on it...

Gick min första "riktiga" runda frisbeegolf idag. 18 hål ute i Karlslund vid Hästhagen. Det är en rätt chill syssla. Vet inte om jag skulle kalla det sport men om Ludwig frågar så är det såklart det ;) Gick väl sådär första rundan. 30 över par är jag absolut inte nöjd med men Ludwig sa att det såg bra ut iaf. Han är bra snäll så jag litar väl på honom. Tråkigt nog satte Ludwig ett riiiiiktigt snyggt andrakast på ett hål som jag tyvärr inte filmade. Han kastade bort sig så på utkastet så jag kunde aldrig ana att han skulle dra till med en sån bragd. Han blev nog lite förvånad själv också.

Well, så här såg det typ ut...



Just idag är jag stark...

...just idag mår jag bra.

Jag snor den Hammarby-visan för en kort stund och njuter av Örebros bortaseger mot Bofors. Det satt sjukt långt inne idag. Ledning 0-1 inför tredje perioden och Bofors smäller in två puckar på dryga minuten. Örebros efterföljade spel kvarten efter var bedrövligt. Ingenting gick vår väg alls. Men som alltid så reser sig laget. Orrsten som knappt träffat mål på hela kvällen sprätter in en puck efter riktigt bra förarbete av Mackan Andersson. Sen har vi lite tur när Edblom får tag i Frisks skott och kan hänga trean. Riktig pers i slutet men så sjuuuuuukt skönt att vi lyckas hålla! SEX raka i starten av Allsvenskan! Dock ska vi ta i aktning att vi faktiskt inte mött dom fyra förmodade topplagen (Malmö, Rögle, Leksand eller Växjö). Dom matcherna kommer bli en bra värdemätare. Tills dess så passar jag bara på att njuta av kvällens resultat.



Snart bär det av...

Tre veckor kvar sen bär det av ut i Europa med Intohimo. Ska bli skönt att komma ut på vägarna igen. Är riktigt peppad på att åka med det här gänget faktiskt. Sköna dudes och det kommer bli en hel del kul. Kommer såklart försöka blogga så mycket jag hinner med utifrån kontinenten men jag vet ju med mig att det fortfarande finns flera skumma spelställen nere i Europa där trådlöst inte är att ta för givet. Nedan följer turnéschemat, så ni vet var jag kommer befinna mig.


INTOHIMO

INTOHIMO - Show Them Your Teeth Tour 2010

21.10 Grindhouse Construction 3 - Aarhus, Denmark
23.10 JUZ - Olbernhau, Germany
24.10 Beat Club - Dessau, Germany
25.10 Pod Minoga - Poznan, Poland
26.10 Magnet Club - Berlin, Germany
27.10 DAY OFF Berlin
28.10 MUK - Giessen, Germany
29.10 Rockwithoutlimits - Gomaringen, Germany
30.10 Skatehalle - Siegen, Germany
31.10 Riders Park - Messancy, Belgium
01.11 Les Tanneries - Dijon, France
02.11 Luise Cultfactory - Nürnberg, Germany
03.11 13eins - Ansbach, Germany
05.11 Melkweg - Amsterdam, Netherlands
06.11 W2 - Den Bosch, Netherlands


En bra dag...

Testade frisbeegolf för första gången idag. Gick ett par rundor på sexhålsbanen vid Lidl med Ludwig. Gick hyfsat bra men det är svårare än man tror. Gick på två över par som bäst och får väl med perspektiv vara nöjd med det. På söndag ska jag ut och gå min första "riktiga" runda på 18-hålsbanan ute vid Hästhagen. Hoppas det går lite bättre igen då.

Hoja

RSS 2.0